Turkiye'nin Bilişim Portalı  

Lenovo'dan yüz tanıyan Ideapad serisi

This is a discussion on Lenovo'dan yüz tanıyan Ideapad serisi within the Dizüstü Bilgisayarlar forums, part of the Donanım Forum category; Lenovo’nun Ideapad isimli bir serisi çıkmış, birkaç haftadır her yerde ...

Geri git   Turkiye'nin Bilişim Portalı > Donanım Forum > Dizüstü Bilgisayarlar

Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et
FPSS slide image

Heavy Rain'den Yeni Resimler

PlayStation 3'ün en önemli oyunları arasında yer alan ve görselliğinin kaliteli ...

Read more...
FPSS slide image

Resistance 2 Kapak Seçimi

Resistance 2: Collector's Edition için tasarlanan üç farklı kapak tasarımı yayınlandı. Bunlardan hangisinin seç...

Read more...
FPSS slide image

Facebook Mu MySpace Mi? Yarış Kızışıyor!

Facebook mu MySpace mi? Yarış kızışıyor!
ComScore'un yaptığı araştırmaya gö...

Read more...
FPSS slide image

Nvidia'da Gözler Yeni Sürücülere Çevrildi

Nvidia'da Gözler Yeni Sürücülere Çevrildi

Nvidia cephesinden hem GeForce 9800...

Read more...
FPSS slide image

Nvidia GeForce 177.35 WHQL Sürücüsünü Kullanıma Sundu

Nvidia, 177.35 sürüm numaralı ve WHQL sertifikalı yeni GeForce sürücüsü kullanı...

Read more...
  #1 (permalink)  
Alt 09-11-2008, 14:25:55
Üye

Thumbs up Lenovo'dan yüz tanıyan Ideapad serisi

Lenovo’nun Ideapad isimli bir serisi çıkmış, birkaç haftadır her yerde haberlerini gördüm. ThinkPad Serisi sonrası Lenovo’nun yeni serisi çok farklı özellikler taşıyor. Lenovo, bilimkurgu filmlerinde görmeye alıştığımız parmak izi okuma sistemini karşımıza ilk çıkartan şirketti. Şimdi çıtayı daha yükseklere çıkartıp, Ideapad serisiyle yüz tanıma teknolojisini ilk bulan şirket olmuş. VeriFace Yüz tanıma teknonoljisi denilen bu özellikle siz istemediğiniz sürece kimse bilgisayarınıza giremiyor. Yani saklamak istediğiniz resim, video ne varsa bilgisayarda gönül rahatlığı ile saklayabiliyorsunuz. Kısaca her dosyaya ayrı şifre koyma dönemi böylece demode oluyor. Kıskanç sevgiliden korkanlara şiddetle öneriyorum . İşin eğlenceli kısmınıda ekleyelim, bilgisayarını paylaşanlar paylaştıkları kişiye 30 sn lik mesaj bırakabiliyor.

Bu seride en çok dikkatimi çeken youtube da videosunu görmüştüm U110 denilen model oldu. Gerçekten çok şık bir bilgisayar, kırmızı, değişik dokulu parlak bir kapağı var. Ekranı 11.1 inç ve çok hafif (1,09 kg.) olan U110’u her yere çantanızda taşıyabilirsiniz. Şu x-ray ler olmasa çantanızda kitap var diye kontrol bile etmezler. U110 o kadar küçük ve hafif ki sizi bitmek bilmeyen diğer ağır dizüstü bilgisayarların yol açtığı omuz ağrılarından kurtaracak. Dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik ise U110 kırmızı renkleri ile o kadar cezbedici ki görenler incelemek için sürekli yanınıza gelecek ve dizüstünüz hakkında gelen sorular için şimdiden hazırlıklı olun. Merak etmeyin yukarıda da belirttiğim gibi Veriface yani yüz tanıma teknolojisi olduğundan sadece bakmakla yetineceklerdir

Y serisine baktığımzda ise biri 15 inçlik diğeri de asıl benim favorim olan 17 lik olanı yani Y730! Bu iki model resmen benim gibi oyun ve film izleme canavarları için yapılmış. Daha önceleri kafamızda yer etmiş dizüstü bilgisayar modelini tamamen değiştiriyor. Dizüstü ile oyun mu oynanır? Aman onun performansı düşüktür, ekranı çok küçük hadi onu da geçtim ses düzgün gelmiyor diye düşünenlerdenseniz Dolby Home Theater ses sistemine sahip bu modeller imdadınıza yetişiyor. Dolby Home Theatre Trade Mark logoyu kullanan tek üretici, çakma dolby değil yani. Y530 modeline baktığımızda; 15,4 inç geniş ekranı, özel tasarımlı kapak dokusu ve ekran yüzeyine yerleştirilmiş pil durumunu farklı renklerde gösteren ışık sistemi ve VeriFace teknolojisi ile herkesi büyülüyor. Y730 modeline baktığımızda ise 17 inç geniş ekranı, 3 GB bellek kapasitesi, 512 MB’ lık Nvidia ekran kartı ile masaüstünden alınan performansı dizlerinizin üstüne getiriyor. Desktop replacement diyebiliriz çünkü ekranıyla, performansıyla artık masaüstülerin gösterdiği yüksek performansın yerine geçiyor.

Bu anlattıklarımdan sonra size yük olan ağır dizüstü bilgisayarınızdan mı kurtulursunuz , masaüstü bilgisayarınımızı değiştirirsiniz orası size kalmış. Ideapad serisi tüm bu teknolojik özellikleri ile kesinlikle görülmeye değer….

Bu teknoloji harikası Ideapad serisini Bimeks ve Vatan Bilgisayar mağazalarında bulabilmek mümkün.

Tüm bu anlattıklarımdan sonra hala daha fazla bilgi, daha fazla görsel isteyenler için sıradaki adres benden tüm forumdaşlara gelsin

[url]www.lenovo.com/tr/ideapadbilgi[/url]

Konu teknolojitakipcisi tarafından (09-15-2008 Saat 15:34:19 ) değiştirilmiştir.. Sebep: kaynak belirtildi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Tags
lenovo, u110, y530, y570, ıdeapad

Seçenekler
Stil