Turkiye'nin Bilişim Portalı  

Medieval II: Total War

This is a discussion on Medieval II: Total War within the Oyunlar forums, part of the Oyun Dünyası category; Medieval II: Total War Bir gün bir arkadaşım bana MTW ...

Geri git   Turkiye'nin Bilişim Portalı > Oyun Dünyası > Oyunlar

Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et
FPSS slide image

Heavy Rain'den Yeni Resimler

PlayStation 3'ün en önemli oyunları arasında yer alan ve görselliğinin kaliteli ...

Read more...
FPSS slide image

Resistance 2 Kapak Seçimi

Resistance 2: Collector's Edition için tasarlanan üç farklı kapak tasarımı yayınlandı. Bunlardan hangisinin seç...

Read more...
FPSS slide image

Facebook Mu MySpace Mi? Yarış Kızışıyor!

Facebook mu MySpace mi? Yarış kızışıyor!
ComScore'un yaptığı araştırmaya gö...

Read more...
FPSS slide image

Nvidia'da Gözler Yeni Sürücülere Çevrildi

Nvidia'da Gözler Yeni Sürücülere Çevrildi

Nvidia cephesinden hem GeForce 9800...

Read more...
FPSS slide image

Nvidia GeForce 177.35 WHQL Sürücüsünü Kullanıma Sundu

Nvidia, 177.35 sürüm numaralı ve WHQL sertifikalı yeni GeForce sürücüsü kullanı...

Read more...
  #1 (permalink)  
Alt 06-12-2008, 14:49:55
Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Direktor

Blog Entries: 1
Burak - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Medieval II: Total War

Medieval II: Total War
Bir gün bir arkadaşım bana MTW I'i getirdi. "Bak bunu oyuna, güzel bir oyun." dedi. Oyunu ilk açtığımda beğenmemiştim. Tam olarak neden olduğunu hatırlamıyorum ama içinden çıkamadığım, yani anlamadığım için olsa gerek. Sonra en iyi dostlarımdan biriyle bu oyunu oynamaya başladık. Sevdik biraz ama normal oynayamıyoruz, hileli oynuyoruz. Basıyoruz 1.000.000 florin geliyor, tabi karşımızda durabilen yok. Bu böyle olmaz deyip para kazanmanın yolunu bu sitedeki eşsiz rehber arşivinden öğrenip oynadık. MTW vazgeçilmez oldu. Viking Invasion paketinden sonra Rome geldi. Ama Rome ayrı, MTW ayrıydı bizim için. Sonunda beklediğim oldu. Creative Assembly, MTW'nin ruhunu RTW bedenine sokup, tuzu ve biberiyle MTWII başlığıyla bizlere verdi.

Bu oyunun büyük bir hayranı olduğumu söyleyip rehbere başlıyorum. Elimden geldiğince her şeyden bahsetmeye çalışacağım ve oyunda geçen İngilizce terimleri kullanacağım. Eğer yazdığım bilgilerin yanlış veya eksik olduğunu düşünürseniz, lütfen gerekli açıklamayla birlikte "kartalonurbjk@yahoo.com" e-mail adresinden bana ulaşın ki bende bileyim. Bu adres ayrıca msn adresimdir.

İlk olarak oyunun çok güzel bir menü müziği var (her ne kadar insanı bir nebze ürkütse de!). Oyuna Single Player-Grand Campaign bölümünden başlıyorsunuz. Eğer oyunu ilk kez açıyorsanız veya hiç oyun bitirmediyseniz sadece 5 tane ülke seçebileceğinizi görebileceksiniz. Eğer derseniz "ben bunlarla yetinmem"; Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\des cr_strat.txt dosyasına sağ tıklayıp özelliklere tıkladıktan sonra salt okunur seçeneğini kaldırın. Sonra dosyayı açıp unlockable satırının altındaki end'e kadar olan satırları kesip "playable"ların altına yapıştırın. Önemli olan nokta "non-playable"lara dokunmamak aksi takdirde problem yaşarsınız. (Bu bilgiyi Total War odasındaki "moonwolf" adlı arkadaşımızdan yazdım, teşekkürü borç bilirim.)

Şimdi buradan istediğiniz bir ülkeyi seçtikten sonra long veya short campaign özelliğini ayarlıyorsunuz. Bu önemli çünkü oyunun ne kadar sürede biteceğine karar veriyorsunuz. Son olarak Manage All Settlements kutusunu işaretlerseniz, "governor"u olmayan şehirleri yönetebilirsiniz; Show CPU Moves kutusunu işaretlerseniz, gölgede kalmayan tüm rakip hareketlerini görebilirsiniz.

ARAYÜZ BİLGİLERİ

MTW'nin çok fazla karmaşık olmayan bir oyun içi arayüzü vardır. 1–2 kez baktıktan sonra aradığınız her şeyi rahatça bulabilirsiniz.

Sol alt tarafta bir mini harita bulunur. Bu haritanın üstündeki + ve – işaretleri haritaya yakınlaşma ve uzaklaşma yapmanıza olanak verir. Normal gördüğünüz haritaya ise farenin tekerleğiyle yapıyorsunuz. Bu mini haritanın sağ üst köşesinde bir mektup işareti var. Buraya tıkladığınızda o an almış olduğunuz görevler listesini görürsünüz. Sağ alt bölümde üstünde bayrağınızın olduğu bir kalkan resmi bulunur. Buna tıkladığınızda ülkenizin genel bilgileri (Faction başlığı altında) yazar. Üst bölümünde üç ayrı başlık bulunur: The Pope (Catholic değilseniz görünmez) – Diplomacy – Faction. The Pope'da ülkelerin papaya olan yakınlıklarını, Diplomacy'de ülkeler arası ittifak ve ilişkileri görebilirsiniz. Bu bayrağın hemen altında bir bina işareti onun sağında da bir miğfer işareti bulunur. Bunlar bir şehri veya bir generali seçtiğinizde aktif olur. Sağ üstte bulunan kum saati ise turunuzu bitirmenizi sağlar. İçi altın dolu kazan resmi ise finansal bilgilerinizi gösterir. Bunun altında yazan sayı florin miktarınızdır. Kum saatinin altında yazan ise şimdiye kadar bitirdiğiniz tur sayısıdır.

Açtığınız Faction penceresinin altında 4 tane küçük daire görürsünüz. Bunların en sağında bulunan "Collage of Cardinal", sadece katolik ülke seçildiğinde aktif olur. En soldaki dairenin adı "Family Tree"dir. Adı üstünde soy-ağacını gösterir. Ülkenin bayrak resminin bulunduğu kişi kral, yani Faction Leader'dır. Bu bayrağı ölmüş kişilerde de görebilirsiniz. Bu "ölmeden önce kraldı" demektir. Bir de üstünde bayrak resmi olmayan bir şekil daha görürsünüz. Bu şekil yaşanlar arasında kraldan başka bir kişide bulunur. Bunun anlamı varistir. Yani kral öldüğünde kral olacak kişidir.

trgamer

[SIZE="7"][COLOR="Blue"][B]BuRaK[/B][/COLOR][/SIZE]
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Seçenekler
Stil